Heminredning

Heminredning med ramar

Heminredning
Copyrigt (C) Focus. All rights reserved.

Lova att inte bli chockad nu, men fotoramar och ramar är en mycket stor del av en komplett heminredning. På den här sidan kommer vi tipsa om hur du kan få ut så mycket som möjligt av dina väggar, tillsammans med din heminredning.

Matcha ramen med inredningen

Att få ramarna att harmonisera med din heminredning kan skapa många ”oj va fint” hos dina besökare.

Här kommer två enkla tips:

  1. Om tavlan har en neutral färg på ramen, t.ex. vit, svart silver eller guld (guld är normalt neutral mot andra färger), försök då att matcha motivets färger med din inredning. Det kan vara färgen på gardiner och eller dina mattor.
  2. Om tavlan istället har kulöra färger i ramen, matcha då istället ramens färg med inredningen i ditt hem. Låt säga att ramen är blå, försök då matcha den blå färgen med dina mattor, soffor eller gardiner.

Kan du matcha båda dessa två punkter samtidigt, ja då är du förmodligen inte någon amatörinredare. Klangen blir total och hela rummet ser ut att vara gjutet ihop. Grattis!

Komplementfärger i inredningen

Komplementfärger
Komplementfärger

Varm och kallt. Svart och vitt. Mörkt och ljust. Allt har sin motsats, till och med färgerna. Detta kallas komplementfärger och används flitigt av inredare. Det kan du också göra, och det är enkelt. För mycket av en färg, eller en färg som dominerar? Enkelt, ta bara den mer den färg som finns i diagrammet, och den andra färgen tynar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>